Parknieuws

Portret van bewoner – Guus

De website biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. In de toekomst zullen we geregeld een mini-interview waarin een bewoner aan de hand van vijf vragen een klein portret van zichzelf neerzet, presenteren. In de eerste editie maken we kennis met Guus, zij is geïnterviewd door Freek. 

Naam: Guus
Woont samen met Jaap

Hoe ben je hier terechtgekomen en wat spreekt jou aan in het wonen op het park?

We wilden graag net buiten de stad wonen. Lilibert, die hier op het park woont, heeft ons uitgenodigd om te kijken. Na ons bezoek waren we erg enthousiast over de manier van wonen.

We hebben daarna briefjes in de brievenbussen van de verschillende parken gedaan, zo zijn we uiteindelijk op de Molenpolder komen wonen.

Wat me aanspreekt hier is dat het eigenlijk een minidorp is, het wonen in de natuur en dat het nog betaalbaar is. We wonen vrij met een mooi uitzicht en leuke buren. Vooral in de zomer voelt het alsof we constant op vakantie zijn!

Hoe zou jouw droomchalet eruitzien?

Het liefst zou ik een zelfvoorzienende woning willen: met zonnepanelen, de wc doorspoelen met regenwater, een natuurlijk zuiveringssysteem, een mosdak voor goede isolatie en het liefst meer woonoppervlakte. Wat het ontwerp betreft zou ik de vorm van het huis wat minder recht, meer organisch willen en binnen- en buitenshuis meer met elkaar verbinden.

Wanneer is jouw eerste duik van het jaar in de plas?

Ik ben een koukleum. Alleen als het echt warm is, zwem ik in de plas. Wel zwem ik graag met vrienden de plas over en hebben we al een paar keer in de nacht gezwommen.

Wat doe je graag in het dagelijks leven?

Ik werk als persoonlijk begeleider in de psychiatrie, verder tuinier en sport ik graag.
Sinds eind 2016 ben ik bestuurslid van de Molenpolder en zit ik in de communicatiewerkgroep.

Wat is jouw “guilty pleasure”?

Ik vind het leuk om naar “Temptation Island” te kijken en ik zing graag, tijdens het schoonmaken, mee met de oude nummers van Marco Borsato.

21,327 Comments