Parknieuws

Hoi nieuwe bewoners – Sijmen, Sarah & Sien

Ook zo nieuwsgierig naar je nieuwe buren? Elke nieuwsbrief leren we nieuwe bewoners van het park beter kennen. In deze derde editie Sarah, Sijmen en hun hond Sien. Zij zijn dit jaar op het park komen wonen en zijn geïnterviewd door Jos.

Hoe zijn jullie hier beland?

Een oude schoolvriend van mij ging hier een nieuw huis bouwen. We vonden het wel een geinige plek, maar wonen op een chaletpark, achter die slagboom enzo leek ons vrij  extreem. We woonden zelf in het Utrechtse Tuinwijk en nadat we een half jaar op de fiets door Spanje, Marokko en Madagaskar zijn getrokken en onderweg ook mensen hebben bezocht die meer back to basic leven, wilden wij het ook ‘anders’ en zijn we gaan verkennen wat voor ons mogelijkheden konden zijn. Gaandeweg kwamen we erachter dat het bij Doron, die ouwe schoolvriend dus, op dat park in de Molenpolder nog lang zo gek niet was! Toen we een week terug waren van onze reis kwam ons ter ore dat Joke ter Haar misschien weg wilde, zijn we gauw gaan kijken en was het meteen raak! Een heel weloverwogen keus dus en natuurlijk hebben we ook veel mazzel gehad.

Wat vinden jullie aantrekkelijk aan het wonen op een chaletpark?

Toen we hier in de kou aan kwamen en Tuinwijk achter lieten moest Sarah wel even slikken, maar we zijn eigenlijk nog steeds allebei in halleluja stemming sinds de twee maanden dat we hier nu wonen. Op fietsafstand van Utrecht, heerlijk in het groen, met een grote tuin, veel privacy en eindeloos veel ruimte voor onze hond Sien om te dollen. Eerst werd er van onze plannen nog wel vreemd opgekeken in onze omgeving maar nu we hier echt wonen gaan steeds meer vrienden om en worden ook enthousiast. Door Sien leren we heel snel veel mensen kennen en ervaren we het net als een gewone woonwijk met een hoop aardige en vooral toegankelijke mensen.

Hoe zou jullie ideale chalet eruitzien?

Het blijft lang stil: eigenlijk zijn we al heel blij! Ooit gaan we wel een nieuw huis bouwen, maar voor nu zijn we eigenlijk heel tevreden. En door de L-vorm van ons huisje hebben we overal veel licht en mooi uitzicht op de tuin en kunnen we heerlijk vanuit ons bed naar het groen en de vogels kijken. En Sien commanderen, die eerst niet doorhad dat we haar vanuit de slaapkamer konden zien liggen op de bank in de woonkamer.

Wat heeft jullie verrast aan wonen op het park?

Dat het ons lukt om ons niet te laten ontmoedigen door de afstand. Het is een gegeven en we fietsen na het werk gewoon weer terug naar Utrecht als vrienden vragen iets te komen drinken of als we zin hebben om een terrasje te pakken. Daarnaast zijn we uitgesproken verrast door alle mensen die hier al zo lang in een soort verborgen wereld met elkaar samenleven en al veel eerder hebben ontdekt dat het hier heerlijk wonen is!

Wanneer was jullie eerste duik?

Een van de eerste warme dagen doken we er meteen in, maar dat viel tegen! Een paar dagen later, na het hardlopen was het alweer een stuk lekkerder. Nu zien we wel een beetje op tegen de knutten.

Wat doen jullie graag in je vrije tijd?

Fietsen natuurlijk, plantjes zaaien. Sarah is bezig met een moestuin. We hebben net de vijver dichtgegooid, de trots van Gert Jan ter Haar, maar het was geen doen met Sien die er de hele tijd in lag te rollen.

Guilty pleasure?

Sijmen: borrelnootjes, liefst de goedkoopste, sowieso alles wat zout is. Daarom hebben we nooit niets in huis. Het nadeel van hier wonen is dat je een voorraad moet hebben, maar die eet ik meteen op dus daar moeten we nog iets op verzinnen.

18,534 Comments