Parknieuws

Portret van bewoner – Petra

De website biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. We presenteren geregeld een mini-interview waarin een bewoner aan de hand van vijf vragen een klein portret van zichzelf neerzet. In deze derde editie maken we kennis met Petra, voorzitter in het bestuur. Zij is geïnterviewd door Freek.

Naam: Petra

Hoe ben je hier terecht gekomen en wat spreekt jou aan in het wonen op het park?

Ik zag het chalet op een te koop website staan. En ik kende al wel mensen die hier woonden. Ik was op zoek naar een huis met een grote tuin in de buurt van Utrecht. Op de Molenpolder heb ik deze plek gevonden.

Hoe zou jouw droomchalet eruitzien?

Het zou uit duurzame materialen bestaan: óf van stro en leem óf van duurzaam hout. Daarnaast zou het ook goed geïsoleerd moeten zijn. En ik zou graag een puntdak op het huis willen. Een tuin vind ik belangrijker dan hoe het huis eruitziet. Zolang het in ieder geval duurzaam is.

Wanneer is jouw eerste duik van het jaar in de plas?

Als het héél warm is. Ik ben een echte koukleum. Voel altijd eerst met mijn teen hoe het water is. Als mijn tenen het fijn vinden, ga ik er langzaam verder in.

Wat doe je graag in het dagelijks leven?

Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn. Ik hou van lekker eten en gezelligheid. Naar concerten gaan, fietsen en knuffelen met de kat, meneer Nilson.

Wat is jouw “guilty pleasure”?

Ik kijk soms naar programma’s als: “Ik vertrek” en “Memories”.

17,387 Comments