Parknieuws

Portret van bewoner – Renée

De website biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. We presenteren geregeld een mini-interview waarin een bewoner aan de hand van vijf vragen een klein portret van zichzelf neerzet. In deze zesde editie maken we kennis met Renée. Zij is geïnterviewd door Freek.

Hoe ben je hier terechtgekomen en wat spreekt jou aan in het wonen op het park?

Ik ben hier per ongeluk komen wonen. Voordat ik op de Molenpolder kwam, woonde ik op het Zwaluwpark. Samen met mijn toenmalige vriend heb ik daar een krot tot een echt huis verbouwd. Het afbouwen van het huis stagneerde en mijn relatie verliep moeizaam.

In 2000 kocht ik een caravan op de Molenpolder met het idee dat het tijdelijk zou zijn omdat de relatieperikelen over zouden gaan. Maar dat gebeurde niet en zo bleef ik hier wonen.

Mede omdat ik het fijn vond en vind om nét buiten de stad, in de natuur, te wonen. Onderdeel van het plezierig wonen hier is dat ik in de zomer in de plas kan plonsen.

Hoe zou jouw droomchalet eruitzien?

Ik zou wel een grotere huiskamer willen om mensen in te kunnen ontvangen. Als iemand kleiner wil wonen, wil ik best ruilen.

Een stevige houtbouw zou ik mooi vinden. De wanden van mijn caravan zijn nu aan de buitenkant van wit plastic. Dat vergt weinig onderhoud, maar ik vind het wel lelijk.

Verder is mijn caravan en het perceel behoorlijk ideaal. De lichtval in de tuin is heerlijk. De tuin zelf ook. Ik kan genieten van een beetje avondzon en ik heb daglicht in de keuken.

Ideaal vind ik verder dat de buurhuizen niet te hoog om me heen zijn.

Wanneer is jouw eerste duik van het jaar in de plas?

Dit jaar was de eerste duik rond 17 april. Meestal in de loop van mei, soms pas in juni. Ik kan erg genieten van het water.

Wat doe je graag in het dagelijks leven?

Ik was secretaresse op het Trimbos instituut (onderzoeksinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg). Dat was een fijne werkpliek, maar hield helaas op. Nu houd ik me bezig met astrologie. Lees hierover en bestudeer het. Daarnaast geef ik workshops en consulten op dit gebied. Ik vind het leuk dat ook “leken” zichzelf beter kunnen leren kennen door middel van astrologie.

Wat is jouw “guilty pleasure”?

Ik kijk graag naar detectives. En hou van chocolade..

18,440 Comments