Parknieuws

Portret van bewoner – Wietske

De website biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. We presenteren geregeld een mini-interview waarin een bewoner aan de hand van vijf vragen een klein portret van zichzelf neerzet. In deze tweede editie maken we kennis met Wietske, zij is geïnterviewd door Freek. 

Naam: Wietske

Hoe ben je hier terechtgekomen en wat spreekt jou aan in het wonen op het park?

Via Doron en Lotje, die tegenover mij een nieuw huis gaan bouwen, hoorde ik dat er een huis te koop was. Ik ben toen gaan kijken en binnen 2 dagen heb ik het toen gekocht.

Ik ben zelf opgegroeid in het groen en met ruimte om me heen en de Maarsseveense Plassen was al een favoriete plek voor mij toen ik nog in Utrecht woonde. Daarnaast woon ik nu vrij, in een klein huisje met een grotere tuin en op fietsafstand van de stad. Dat was waar ik naar op zoek was.

Hou zou jouw droomchalet eruitzien?

Het enige dat ik jammer vind aan het huis is dat er een laag plafond is. Ik zou graag een wat hoger huis met een schuin plafond van balken willen. Maar zolang het niet in elkaar stort, ben ik erg blij met het huis en hoeft er voor mij niets aan te veranderen.

Wanneer is jouw eerste duik van het jaar in de plas?

Afgelopen december ben ik voor het eerst in de plas geweest. Het was toen te koud. Drie weken geleden ben ik écht, voorzichtig begonnen. In de zomer wil ik elke dag de korte kant op en neer zwemmen. Een zwembrilletje en badpak heb ik al gekocht.

Wat doe je graag in het dagelijks leven?

Naast mijn werk als circustheatermaker ben ik graag in mijn (moes)tuin bezig. Ik wil een kippenhok gaan bouwen. Ik skate, wandel, schaats graag. Touwlopen (slacklinen). Kortom ik ben graag sportief bezig , het liefst buiten en in beweging.

Wat is jouw “guilty pleasure”?

Chocolade …….  Tonychocolonely:  karamel met zeezout en ijsjes. Eigenlijk alles waar chocola, karamel en ijs in zit!

19,433 Comments