Parknieuws

Hoi Nieuwe Buren – Bas & Eva

Welkom Bas & Eva!

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

We kwamen al veel op de Molenpolder door goede vrienden van ons: Jasper & Lotte. En toen we rond gingen kijken voor een huisje, bleek dat heel moeilijk te zijn. Ondanks een hele lange inschrijftijd kwamen we niet in aanmerking voor een huurwoning. Het alternatief was om iets te kopen. In Utrecht konden we hoogstens een studio kopen, en we wilden graag een tuin. Na toch wel een tijdje zoeken en rondvragen op de verschillende parken, en verschillende keren overboden te zijn, konden we dit huisje kopen.

We wonen nu nog in Utrecht en waren van plan om dit huisje wat op te knappen. Helaas bleek er toch wel veel mis te zijn, dus nu gaan we er iets nieuws neerzetten.


Hoe ziet jullie droomhuis er uit?

Daar zijn we nu hard over aan het nadenken, het was eigenlijk niet gepland, dus het budget is beperkt. We vinden het in ieder geval belangrijk om veel tuin over te houden. De leefruimte moet praktisch zijn, maar hoeft niet maximaal. Bas werkt tegenwoordig als aannemer (hij heeft o.a. het huis van Jasper & Lotte gebouwd), dus kan iig veel zelf doen.


Wat heeft jullie verrast op de Molenpolder?

Wat een leuke mensen hier wonen: iedereen is heel betrokken, makkelijk spullen lenen, veel dingen die weggegeven worden. Heel veel verschillende leefstijlen.


Wat vinden jullie leuk om in je vrije tijd te doen?

Eva: ik houd erg van hardlopen en schaatsen. Lijkt me heerlijk om straks een rondje om de plas te rennen! Samen gaan we vaak naar muziekfestivals. Daarnaast houden we erg van vakanties in de bergen, hiken in de bergen, of bergbeklimmen, maar een stad bezoeken vinden we ook erg leuk. Vaak combineren we beide. Snowboarden! En de toekomstige hobby wordt natuurlijk tuinieren 😊


Wanneer is jullie eerste duik in de plas?

Eva: ohh, dan moet het zeker wel 20+ graden zijn, anders is het echt te koud. Bas: Het streven is op een mooie dag in april..


Wat is jullie guilty pleasure?

Eva: Temptation Island! Heerlijk even lekker ontspannen voor de tv. Bas komt na lang nadenken op eten bestellen, liefst pizza of frietjes. Maar misschien is het toch wel boterkoek…