Duurzaamheid,  Parknieuws

14 tips om te besparen in het dagelijks leven

 

  1. maak een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven
    Waarop kan je besparen? Wel abonnement is onnodig of kan goedkoper? Op bijv. Independer kan je kijken of er ook goedkopere opties zijn voor je verzekeringen.
  2. maak duidelijke budgetten/potjes voor bepaalde uitgaves.
    Bijv. voor boodschappen, kleding, sparen, leuke dingen doen en probeer je hier aan te houden.
  3. meld je aan voor de nieuwsbrieven van winkels waar je vaak dingen koopt
    Zo kan je de aanbiedingen in de gaten houden voor producten die je vaak gebruikt. Let wel op dat je geen aanbiedingen koopt die je niet nodig hebt.
  4. Koop tweedehands
    heb je iets nieuws nodig? Kan je het ook tweedehands kopen? We hebben diversen leuke kringlopen in de buurt, zoals de Sirkel in Maarssen maar ook op Marktplaats en Vinted is alles te vinden wat je nodig hebt. Meld je aan bij meukisleuk.nl om op de hoogte te blijven van rommelmarkten in de omgeving.
  5. Investeer in kwaliteit
    Wil je het toch nieuw kopen? Investeer in goede kwaliteit en/of iets wat je lang mooi vindt. doe onderzoek naar de ervaringen van andere klanten of via de consumentenbond. Dan doe je extra lang met het product, dat bespaart geld en het milieu.
  6. Doe weekboodschappen
    doe 1x per week boodschappen en maak een week menu, het liefst online bijv. via Jumbo Pick up. Dit voorkomt veel impuls aankopen omdat je hongerig door de supermarkt loopt of aanbiedingen meeneemt die je eigenlijk niet nodig hebt.
  7. Kledingruil ketting op de parken
    Doe mee aan de kledingruil ketting voor vrouwen georganiseerd door Wietske of de mannen versie door Ties en geef je oude  kleding door en vind weer nieuwe gratis items via andere deelnemers.
  1. Verkoop je spullen
    zijn er items in je huis die je niet gebruikt maar je nog wel kan verkopen. Zet het op marktplaats!
  2. Kook grotere porties in een keer
    eet vaker met elkaar dit scheelt geld, of kook grotere porties voor meerdere dagen en/of vries het in.
  3. Start ruildiensten
    Wat kan jij een ander bieden in ruil voor een dienst van de ander. Bijv. ik repareer jouw broek, wil je dan mijn lamp ophangen?
  4. kan je ook op de fiets?
    Benzine is behoorlijk duur, misschien scheelt een investering in een elektrische fiets wel een hoop of een fijne gewone fiets natuurlijk! Gebruik de auto alleen voor lange stukken of als je veel moet vervoeren.
  5. Kan je het lenen?
    In de park groep app wordt dit al vaak gedaan. Heb je iets maar eenmalig of een enkele keer nodig? Er is vast een buur waarvan je het kan lenen.
  6. sport in de buiten lucht!
    Heel gezond, scheelt een sportschool abonnement. Wellicht zijn er wel meer buren die een clubje willen beginnen? Of samen willen wandelen?
  7. Verspil geen eten
    Het weggooien van eten is zonde van het geld en slecht voor het milieu. Nederlanders gooien jaarlijks gemiddeld zo’n 40kg    voedsel weg, wat gelijk staat aan €140. Door slim in te kopen kan je het weggooien van eten voorkomen. Ook bestaan er          apps die gerechten verzinnen met producten die er in je koelkast staan. Hierdoor kan je overgebleven producten gebruiken    in plaats van weg te gooien.En ken je al de app Too good to go? Supermarkten, bakkers en restaurants zetten daar eten op die ze anders weg moeten        gooien. Je kan het dan kopen voor een fractie van de nieuwprijs. Fijn voor je portemonnee en heel goed initiatief om              voedselverspilling tegen te gaan.