Parknieuws

Ode aan Heleen

Iedereen op het park kent Heleen, een leuke, lieve en bijzondere vrouw die al 10 jaar op het park woont en al 9 jaar (!!) in het bestuur zit. Velen zullen haar ook al 10 jaar kennen en snappen waarom wij van de communicatiewerkgroep deze nieuwsbrief aan haar willen opdragen. Vanaf het begin dat ik in het bestuur zit heb ik heel veel bewondering voor alle dingen die Heleen doet voor het park, dat is namelijk GI-GAN-TISCH veel. En dan heb ik het niet alleen over de ‘leuke-gezellige-drink-er-een-bakkie-thee-bij’ klusjes, ze neemt ook heel veel  moeilijke en minder leuke (understatement!) taken op zich. Vele bewoners zullen hier geen idee van hebben! Daar gaan we nu verandering in brengen. ☺

Heleen doet al jaren alle administratie voor het park, ze maakt voor 80 huishoudens de facturen voor de servicekosten en vraagt bewoners om hun waterverbruik en maakt hier dan ook een factuur van. Als bewoners niet betalen dan gaat ze daar achter aan, en als mensen nog niet betalen gaat ze daar wéér achteraan en als mensen dan nog stééds niet betalen gaat ze daar weer achteraan enzovoort. Ze maakt de jaarrekening van het park, wat gigantisch veel werk is! Ze regelt de verzekeringen voor het park, ze beantwoordt de e-mail en houdt de post bij. Als weer eens iemand een vochtig toiletdoekje of andere ongein in de wc heeft gegooid en de riolering raakt verstopt, heeft ze al meerdere keren tot haar oksel zitten poeren in de riolering om deze weer te ontstoppen (lees: ontlasting van het hele park). Als er een burenruzie is of iemand van het park houdt zich niet aan de afspraken gaat Heleen er op af om dit met ze te bespreken. Heel vaak zijn mensen blij dat ze helpt, maar ze wordt echt niet altijd met open armen ontvangen, soms gewoon met een bak stront. En toch blijft ze het doen. Dat vind ik zo knap, want ze maakt er echt niet altijd vrienden mee, maar doet dit in het belang van het park. 

Al 9 jaar lang bereidt ze samen met de rest van het bestuur de ALV voor. Ik ben er pas sinds 2 jaar bij, maar ik heb begrepen dat het er soms pittig aan toe kon gaan tijdens de bijeenkomsten. Maar toch zit ze er elke keer weer!  

Heleen heeft een hele grote rol gespeeld, samen met een team van bewoners, in de legalisatie van het park. Dat moet ontzettend veel werk zijn geweest, wat járen heeft gekost. En we weten nu dat het ons allemaal geen windeieren heeft gelegd. 

Heleen is altijd van alles in het park op de hoogte en leest zich ontzettend goed in. Voor de inhoud van de statuten moet je bij Heleen zijn, voor de laatste update over de huursubsidiekwestie moet je bij Heleen zijn, om je als nieuwe bewoner wegwijs te maken op het park moet je bij Heleen zijn. Ze weet zo’n beetje alles van de laatste 9 jaar over dit park. 

En wat we niet moeten vergeten; dit is allemaal vrijwilligerswerk. Dit doet ze allemaal in haar vrije tijd. Allemaal naast haar baan van 4 dagen, ze heeft zelfs nog een pittige studie er bij gedaan. Hier krijgt ze niks voor terug; geen privileges op het park, geen kerstpakket aan het einde van het jaar, geen korting op haar servicekosten, nee, dit doet ze allemaal omdat ze het graag doet en graag iets wil betekenen voor het park.  

Daarom is deze nieuwsbrief als verrassing voor Heleen. We willen haar heel veel pluimen geven, haar honderdmaal bedanken voor haar inzet al die jaren, voor het vele werk wat ze heeft verzet in haar vrije tijd, al die keren dat ze haar nek heeft uitgestoken voor het park en ook de rottige klusjes heeft gedaan. Dus bij deze; Heleen bedankt, je bent echt een cadeau voor dit park! 

Ook namens de bewoners van onze woonwijk,

Guus Sesink

467 Comments