Parknieuws,  Werkgroepen

Ervaringen van actieve parkbewoners!

Er is een grote groep actieve bewoners op ons park die zich voor allerlei klussen en taken inzet. Ik vroeg aan hen waarom ze het doen en wat ze er zelf uit halen.

Wil je ook een bijdrage leveren aan je eigen leefomgeving? Klik hier om te lezen over de verschillende werkgroepen en hoe je kan aanmelden!

Lilibert – onderhoud o.a. tuintje bij de brievenbus
Voorheen in het bestuur gezeten en meegeholpen met het legalisatieproces

“Ik doe vrijwillig klusjes voor het park omdat ik het niet vanzelfsprekend vind dat anderen de boel wel regelen. Die ‘anderen’ zijn gewoon medebewoners op het park die zich vrijwillig inzetten voor het gemeenschappelijk belang, dus waarom zou ik dat niet doen? Ik haal er zelf plezierige contacten met medebewoners en een verzorgde omgeving aan over.”

Fien – werkgroep lief & leed
“Ik doe het om de verbinding op het park te bevorderen. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik er in m’n eentje mee begonnen, nu zijn we met z’n vijven.
Ik vind het ook leuk om bijeenkomsten op het park te organiseren, maar mijn hart ligt bij de lief&leed taken. Als er iets moois of akeligs met je gebeurt, is het fijn als dat door mensen om je heen wordt gezien.
Ik kreeg zelf laatst iets van de lief&leedjes, zó fijn!
Iedereen is blij als je komt met een kaartje of attentie, da’s heel leuk. En je ziet en spreekt meer mensen dan anders, ook leuk. En ook het gezellige contact met de anderen uit de werkgroep!”

Wietske – werkgroep lief & leed
Voorheen voorzitter geweest in het bestuur

“Hier op de parken hebben we meer gemeenschappelijk en met elkaar te maken dan in andere woonwijken. Dat vind ik ook leuk aan hier wonen. We hebben ook samen de zorg voor de mandelige zaken. Daarvoor moeten we communiceren en samenwerken. Dat gaat makkelijker als we elkaar kennen. Dan spreek je elkaar ook eerder aan. Hier zet ik me graag voor in! Vandaar dat ik in de lief en leed commissie zit. Daarnaast leer ik zelf mensen van ons park beter kennen door mijn ‘werk’ in de lief en leed.”

Sijmen – communicatiewerkgroep
“Ik zit in de communicatiewerkgroep vanwege de gezelligheid en omdat ik graag iets wil doen voor ons park. Al is het maar iets kleins, ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het wel en wee in de buurt. Door vrijwilliger te zijn heb ik ook veel meer buren leren kennen, ook dat is leuk!”

Merel – communicatiewerkgroep
“Ik ben lid geworden van de communicatiewerkgroep, omdat ik het leuk vind om een bijdrage te kunnen leveren aan de saamhorigheid op het park. Ik woon inmiddels bijna twee jaar op de Molenpolderhof, waarvan veel tijd is gaan zitten in het verbouwen van ons chalet. Na enige tijd kwam hier wat rust in en voelde ik de behoefte om mij wat bewuster te focussen op het park en mijn omwonenden.
Ik vind het leuk omdat ik op deze manier in contact sta met bewoners en meer te weten kom over het park. Op een laagdrempelige manier kan ik mijzelf inzetten voor ons park! Het is ook gewoon hartstikke gezellig om bij elkaar te komen met een kop thee of een glaasje wijn :)”

Guus – communicatiewerkgroep
Voorheen secretaris geweest in het bestuur
“Ik woon nu 7 jaar op het park en ik vind het wonen hier heel erg fijn! Een van de dingen die me aanspreekt is het contact met buren. buren helpen elkaar en er wordt onderling van alles uitgewisseld. Vanaf het begin dat ik hier woon heb ik het heel erg leuk gevonden om betrokken te zijn en mijn steentje bij te dragen. Laatste jaren heb ik minder tijd, maar ik merk dat met af en toe een half uurtje hier en daar kan je ook al veel betekenen!
Door betrokken te zijn bij de communicatiewerkgroep heb ik het gevoel dat ik iets aan bij kan dragen aan de leuke sfeer op het park en het gevoel van saamhorigheid en ik vind de werkgroepbijeenkomsten altijd erg gezellig!”

Sven – verkeerde post & onderhoud tuintje bij de brievenbus
“ik doe de brievenbus-tuintjes en de post. De post moet gewoon gedaan worden, veel verkeerde bezorgingen, veel verkeerde, incomplete adressen. De brievenbus-tuintjes vind ik leuk om te doen , al moet ik bekennen dat we er wat meer aan zouden kunnen doen om het echt leuk te maken.”

Myrthel – Bestuurslid
“Ik vind het leuk om bij de werkgroepen mensen te leren kennen die je anders alleen in het voorbijgaan ziet en groet. Elke keer als ik de stad uitfiets – door het groen – ben ik weer blij dat ik hier kan wonen. Door af en toe iets kleins op me te nemen kan ik daarin wat betekenen.”