Parknieuws

Het Molenpolderhof Burenhulp Netwerk

Het Molenpolderhof Burenhulp Netwerk: Beter een goede buur dan een verre vriend.

 

Hoi Fien en Sarah, vanuit de Lief en Leed commissie richten jullie een Burenhulp Netwerk op. Vertel, wat is het idee?

Sarah: Vanuit het idee “beter een goede buur dan een verre vriend” lijkt het ons mooi om mensen aan elkaar te koppelen die elkaar willen of kunnen helpen. Er zijn best wat mensen op het park die af en toe met kleine karweitjes blijven zitten die ze niet voor elkaar krijgen. Tegelijkertijd zijn er veel mensen op het park die graag iets voor een ander doen. Die twee groepen brengen we bij elkaar.

Aan wat voor soort karweitjes moeten we dan denken?

Fien: Nou bijvoorbeeld het snoeien van een hoge tak, boodschappen doen als je ziek bent, een oude vriezer naar de stort brengen, een kliko wegbrengen of ophalen, de planten water geven bij vakantie, de hond een keertje uitlaten, enzovoort. Wat voor de één een kleine moeite is, kan voor de ander een enorme opgave zijn. Fijn als mensen elkaar daar bij kunnen helpen.

Wie kunnen zich bij jullie aanmelden?

Fien: Alle bewoners van Molenpolderhof kunnen zich aanmelden. Dus we horen het graag van mensen als ze ergens wat hulp mee kunnen gebruiken. En we horen ook graag wie we mogen bellen als iemand een keertje hulp kan gebruiken.

Hoe kunnen bewoners zich aanmelden?

Sarah: Je kunt het ons laten weten via de telefoon / app of via het e-mailadres van de Lief en Leed commissie.

Fien: 06 2110 7259 (nr. 43)
Sarah: 06 3305 2700 (nr. 80)

liefenleed@woonwijkmolenpolder.nl