Parknieuws

Slagboomproblemen

Afgelopen maanden hebben onze slagbomen zich niet van hun beste kant laten zien. De slagboom bij de uitgang maakt vaak een schijnbeweging, alsof hij wil zeggen: doorrijden of ik geef je een tik. De slagboom bij de entree ging nog een stukje verder. Enkele (onschuldige) passanten kregen onverwacht de slagboom op hun dak. Letterlijk. En behalve dat dat natuurlijk schrikken is, leverde het hier en daar ook de nodige lakschade op. Als het goed is, is het ergste defect aan de slagboom bij de ingang ondertussen verholpen. Maar toch even: hoe zit het nu met die slagbomen? Kun je er veilig onderdoor of moet je vrezen voor je lak?

Het zit zo, zegt Piet van de infrastructuurcommissie. Je kunt de pech hebben dat een tegenliggende fietser precies op het moment dat jij onder de open slagboom door rijdt, voorlangs de slagboom fietst. Het gewicht van de fietser wordt door de ‘lus’ onder het asfalt geregistreerd, waardoor de slagboom het signaal krijgt om te sluiten. Dat jouw auto er dan nog onder zit maakt de slagboom niet uit. Het is dus raadzaam even te blijven wachten achter de slagboom als er ook net een fietser passeert.

En er is ook goed nieuws. De slagboom bij de uitgang wordt binnenkort aangepast zodat hij beter open blijft staan en hopelijk ophoudt met zijn schijnbewegingen. Hoe dat technisch werkt en wat er precies gaat veranderen laten we hier even buiten beschouwing (want de auteur van dit stuk begreep het niet helemaal). Feit is dat het systeem zou moeten verbeteren en er al met al minder aanvallen van slagbomen zullen plaatsvinden op ons vredige park. Mocht er zich toch nog een probleem voordoen met de slagboom, laat het dan meteen even weten aan het bestuur want dat voorkomt misschien meer onschuldige slachtoffers.

 

369 Comments