Parknieuws

Portret van bewoner – Bram

De website biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. We presenteren geregeld een mini-interview waarin een bewoner aan de hand van vijf vragen een klein portret van zichzelf neerzet. In deze editie maken we kennis met Bram. Hij is geïnterviewd door Freek.

Hoe ben je hier terechtgekomen en wat spreekt jou aan in het wonen op het park?

Via Renée ben ik in 2004 op het park terechtgekomen met wie ik een relatie had. Na twee jaar ging deze relatie uit, maar ik ben hier blijven wonen en we zijn goede vrienden gebleven. Ik heb nog wel een jaar aan woningruil gedaan met iemand uit Overvecht. Daarvoor woonde ik in Amsterdam.

Ik vind het hier prettig wonen, rustig in de natuur. Ik ben geen watermens, maar vind het op het water mooi. Je zal me niet duikend in de plas aantreffen. Het fijne van deze plek is dat je op de fiets stapt en je in een prachtig gebied bent.

Hoe zou jouw droomchalet eruitzien?

Niet veel anders dan hoe ik nu woon. Het zou makkelijk kleiner kunnen zijn. Ik heb niet zoveel ruimte nodig. Wel zou ik raamisolatie en zonneschermen willen plaatsen.

Wanneer is jouw eerste duik van het jaar in de plas?

Die komt er niet.

Wat doe je graag in het dagelijks leven?

Ik fiets graag een eind weg en repareer dingen. Ik heb altijd in de elektronica gewerkt. Tuinieren doe ik ook graag, maar ik heb al twee keer een teek opgelopen. Dan moet je dus eigenlijk handschoenen aantrekken terwijl je tussen de planten bezig bent. Dat vind ik wel wat omslachtig.

Ik hou van planten die vlinders aantrekken. In mijn tuin is dat lastig omdat er weinig zon komt. In de voortuin staan Mirabilis Jalapa, ook wel nachtschone genoemd. De klokjes gaan in de namiddag, rond 4 uur, pas open, maar blijven dan tot in de nacht zichtbaar om zich vervolgens weer terug te trekken.

Muziek maak ik ook graag. Ik speel af en toe nog drums met een koptelefoon op. Vroeger, aan het eind van de jaren zeventig, zat ik in een new waveband en traden we door het hele land op. Dat was leuk.

Wat is jouw eigenaardigheid?

Op donderdagavond naar de McDonalds. In totale anonimiteit en gezelligheid zit ik daar dan.

211 Comments