Tuintips

Moestuin ruilgroep

Verse, onbespoten groenten uit eigen tuin. Heerlijk vind ik dat! Zodra het kon ben ik dit voorjaar dan ook begonnen met het aanleggen van een moestuintje in mijn tuin. Deze barst nu uit zijn voegen en ik kan er leuk van eten. Komkommer, boontjes, courgette, tomaat en ander lekkers.
Maar… in mijn enthousiasme heb ik niet zo goed nagedacht over gespreid zaaien enzo. Gevolg is dat ik nu heel veel tegelijk van hetzelfde aan het oogsten ben. Dat betekent momenteel heel de week komkommer en courgette eten. Op zich lekker, maar wat afwisseling zou leuk zijn. Zo kwam ik op het idee om een moestuin ruilgroep op te starten. Wie weet hebben anderen hier in de buurt hetzelfde met weer andere groenten en kunnen we ruilen. Ik kan het een en ander natuurlijk ook invriezen en inmaken, maar ruilen is natuurlijk veel leuker! Dus heb je ook een eigen moestuin met onbespoten groenten of fruit en lijkt het je leuk te ruilen met anderen laat het me dan weten. Ik heb een facebook groep opgericht genaamd ‘Moestuin ruilgroep (omgeving) Molenpolder‘!
Groe(n)tenĀ Wietske