Parknieuws

Nieuwe bewoners Molenpolderhof 50: Sietske en Ruben

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

We zwommen altijd al graag in de Maarsseveense plassen en kennen dit gebied dus goed. Ruben had altijd al de droom om ooit een eigen huis te (ver)bouwen. Via een collega meubelmaker van Ruben hebben we toen eerst een ander huis bezichtigd op het Zwaluwpark. Dat huis is het uiteindelijk niet geworden, maar gelukkig kwam in dezelfde tijd nummer 50 op de Molenpolder te koop. Tijdens de bezichtiging kwamen we erachter dat dit huis en het park de Molenpolder beter bij onze wensen pasten. We waren enthousiast en brachten meteen een bod uit. Na ongeveer 3 maanden klussen wonen we er nu sinds 1 december officieel hier op het park.

En wat spreekt je aan van het wonen op het park?

We zijn gek op water en de natuur. Na een aantal jaar in de stad hadden we behoefte aan een rustigere omgeving. Daarnaast hebben we de afgelopen 5 jaar in Buurland gewoond. Buurland is een community van bewoners van sloopwoningen aan de Troelstralaan in Utrecht. In Buurland werd er veel samen door bewoners georganiseerd: een festival in de zomer, theatervoorstellingen in woonkamers, samen werken in de moestuin en spullen aan elkaar uitlenen. De nabijheid van buren en het zijn van een kleine gemeenschap hier op de Molenpolder spreekt ons aan. We hopen iets voor onze buren te kunnen betekenen en fijn met elkaar samen te wonen.

Wat doen jullie graag in het dagelijks leven?

We wandelen graag met onze driepoot hond genaamd Milos. Ruben maakt zelf muziek en samen bezoeken we graag concerten en muziekfestivals. Daarnaast houden we van lekker eten en koken met en voor vrienden. We gaan ook graag op pad met onze gele Camperbus. Zo gaan we bijvoorbeeld vanaf eind januari tot eind mei op reis naar Portugal om daar op de boerderij van vrienden te passen. We gaan daar zorgen voor de moestuin, paarden en geiten. Qua werk maakt  Ruben vanalles met hout. Bijvoorbeeld inbouw kasten, tafels en interieur voor een restaurant of spa. Sietske ontfermt zich in haar werk als docent en onderzoeker over maatschappelijke opvoedingsvraagstukken.

Wat is jullie guilty pleasure?

Sietske luistert naar en danst op Reggaeton en Bubbling beats. Ruben smeert (bijna) overal pindakaas of hazelnootpasta op, daarnaast speelt hij op de playstation een oude versie van het spel Skate.