Parknieuws

Portret van bewoners – Sven & Fien

De website biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. We presenteren geregeld een mini-interview waarin een bewoner aan de hand van vijf vragen een klein portret van zichzelf neerzet. In deze vierde editie maken we kennis met Sven & Fien, zij is geïnterviewd door Freek. 

Naam: Sven & Fien

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen en wat spreekt jullie aan in het wonen op het park?

Sven: “We kwamen uit Hilversum en wilden iets leuks en betaalbaars. We hadden naar woonboten gekeken. Uiteindelijk belandden we op het park via de vader van een meisje dat hier woonde. Eerst hebben we nog gekeken naar de caravan gekeken waar Jos nu in woont, maar die was te duur voor ons. Bij deze caravan vielen we als een blok voor de grote tuin. En zijn toen gelijk familieleden gaan bellen om geld te lenen.”

Fien: “Dat was op 5 december ’83. We hadden geen idee hoe de caravan erbij stond. Wie de buren waren en of er wel een kachel in zat. Gelukkige bleek dat het geval. Het enige dat we wisten was dat er afgrijselijke gehaakte vitrage hing. Met de kerst trokken we erin.”

Sven: “We hadden veel te veel spullen omdat we van een vijfkamer woning kwamen. In het begin stond alles opgestapeld, maar dat leerden we wel af.”

Fien:  “We ruilden veel spullen met Mansom die toen tweedehandsspullen in de loods van Joost  verkocht, bijvoorbeeld een enorm dressoir voor een tafeltje. Ik heb de eerste tijd hier wel moeite gehad om wortel te schieten. Dat ging later beter toen er meer mensen kwamen bij wie ik me om mijn gemak voelde. De sfeer wordt eigenlijk steeds beter. In ‘86 zijn we op Goudenstein getrouwd. Feest in de tuin!.”


Hoe zou jullie droomchalet eruit zien?

Fien:  “Heel ietsje groter en lekker degelijk en stevig. Dat je niet steeds hoeft te denken: “Oh, een plekje daar moeten we nog iets mee”. Zo groeide er van de week ineens een blauw-grijze paddestoel de badkamer in….  En voor later graag rollator proof.”

Sven:  “Daar denk ik hetzelfde over. We hadden ooit plannen om een stukje uit te breiden maar dat is er niet van gekomen.”

Wanneer is jullie eerste duik van het jaar in de plas?

Fien:  “Er gaan tijden voorbij dat we niet zwemmen. We zijn niet van die waterratten. Alleen als het heel heet is.”

Wat doen jullie graag in het dagelijks leven?

Sven:  “Tuinieren”

Fien:   “Ik help een beetje mee in de tuin. Sinds we niet meer werken, hebben we ruimte voor “mensen-bezigheden. We doen dingen die we leuk vinden. Zo  heb ik een training met Sam (onze hond) gedaan. Ze jaagt heel graag en wilden dit wat dimmen. Dat is gelukt!. En verder volg ik een astrologie-cursus bij Renée, heerlijk om te doen.”

Wat is jullie “Guilty Pleasure”?

Fien:  “Met een groot stuk chocola en een sudoku op de bank.”

Sven: “Ik vind het een kick om naar de Jumbo een pizza of iets dergelijks te scoren die nèt over de datum is, dus gratis! En die dan tussen de middag, in het zonnetje aan onze tuintafel, met een glaasje wijn te verorberen. Vakantie-gevoel!”

20,243 Comments